🍀Full-service bloemenbedrijf
🍀Compleet en vers assortiment
Bloemen

Eustoma (Lisianthus) Karakteristiek & Variëteiten

Lisianthus is een populaire keuze onder bloemisten en met goede reden! Deze bloemen voegen een vleugje elegantie en schoonheid toe aan elke omgeving.
6 minuten
Eustoma lisianthus

Eustoma (Lisianthus) is een bloeiende plant die behoort tot de familie Gentianaceae. Het komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika en staat bekend om hun aantrekkelijke en opzichtige bloemen. De lisianthus bloemen worden vanwege hun elegante uitstraling vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten. Er zijn verschillende variëteiten en cultivars van lisianthus (Eustoma) beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken, waaronder bloemkleur, grootte en vorm. Als je wat verder leest, stellen we ze voor. Zo weet je wat je kunt verwachten van het bloemen export aanbod van Verbeek & Bol.

Eustoma karakteristiek

Latijnse naamEustoma
PlantennaamLisianthus
FamilieGentianaceae
Groeihoogte max.90cm
BloeimaandSeizoensbloem voor juni-augustus. Maar het hele jaar door verkrijgbaar.
StandplaatsHoudt van een warme plek met licht

Eustomas hebben een opvallend roosachtig uiterlijk met delicate bloemblaadjes die in verschillende kleuren te vinden zijn, waaronder wit, roze, paars en blauw. Sommige soorten kunnen zelfs bonte bloemblaadjes hebben. Zonder twijfel, de kleurenspectrum van lisianthus is overvloediger dan dat van amaryllis or orchidee!

Lisianthus produceert lange, slanke stelen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in bloemendecoraties. Vanwege hun romantische en elegante uitstraling worden ze vaak gebruikt bij bruiloften en andere speciale gelegenheden. Heeft de lisianthus bloem een ​​betekenis? Zeker. Eustoma symboliseert waardering en dankbaarheid. Dus als je genegenheid en bewondering wilt uiten, zijn deze snijbloemen de perfecte keuze voor een betekenisvol geschenk of evenementendecoratie.

Lisianthus bloem

Bij het werken met eustoma’s je kunt je creativiteit de vrije loop laten. Ze laten zelfs een eenvoudig boeket er prachtig uitzien, hier een voorbeeld van een combinatie met Red Naomi Rozen en Hyacint. Onderstaande foto is een voorbeeld van een mooie combinatie met hortensia en eucalyptus cinarea.

Eustoma boeketten

De enorme verscheidenheid aan Eustoma’s

De variëteit in dubbele en enkele lisianthus is enorm en er komen ook constant nieuwe varianten beschikbaar. Elke bloem heeft zijn eigen unieke eigenschappen, waardoor ze bijzonder en interessant zijn om mee te werken. Heb jij bijvoorbeeld eustoma van Vip-Roses gezien? Mocht je op zoek zijn naar iets bijzonders en kun je het niet vinden in onze webshop. Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Enkele veel voorkomende lisianthus bloem variëteiten en -series zijn:

  • Enkelbloemige Lisianthus: Deze soorten hebben enkellaagse bloemblaadjes. Deze bloemblaadjes kunnen vlak of licht gebogen zijn en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder witte, roze, paarse, blauwe en soms tweekleurige variaties.
  • Dubbelbloemige Lisianthus bloem: Deze lisianthussoorten hebben dubbellaagse of roosachtige bloemen, waardoor ze een voller uiterlijk krijgen. Ze hebben meerdere lagen bloemblaadjes. Hierdoor hebben ze een vollere en luxere uitstraling vergeleken met enkelbloemige lisianthus.
  • Echo-serie: De Echo-serie bevat eustoma’s met dubbele bloemen in levendige kleuren, waardoor ze ideaal zijn voor het toevoegen van een vleugje kleur aan bloemstukken. Echo’s hebben doorgaans lange, stevige stelen die ondersteuning en elegantie bieden aan bloemmotieven.
  • Rosanne Serie: Deze serie staat bekend om zijn grote, dubbele bloemen en is verkrijgbaar in diverse pasteltinten. Ze hebben een weelderige en volle uitstraling, vergelijkbaar met miniatuurrozen.
  • Arena Serie: Lisianthus uit de Arena-serie staat bekend om hun uniformiteit in grootte en vorm. Arena heeft doorgaans een compactere groeiwijze vergeleken met sommige andere soorten. Het brede kleurengamma zorgt voor veelzijdigheid in bloemdessins en arrangementen.
Lisianthus bloem variëteiten

Wist je dit over lisianthus?

  1. De moderne lisianthusbloem werd in de jaren dertig in Japan gecreëerd door bloemenveredelaars*. Lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, waar hij groeit in woestijnrivierbeddingen en op prairies.
  2. De betekenis van de Lisianthus-bloem gaat terug naar Griekenland. De Griekse woorden ‘lisis’, wat ontbinding betekent, en ‘anthos’, wat bloem betekent. Deze prachtig unieke bloem wordt vaak geassocieerd met waardering, dankbaarheid en charme.
  3. De bijnaam van eustoma is de “roos van de arme man”. Deze komt van de dubbelbloemige soorten, die lijken op rozen en pioenrozen.
  4. In de traditionele geneeskunde wordt lisianthus gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen, zoals het verminderen van koorts en ontstekingen. Sommige huidige onderzoeken hebben aangetoond dat lisianthus bloem-extracten kunnen worden gebruikt als potentiële antischimmel- en antibacteriële middelen en voor de ontwikkeling van farmaceutische en cosmetische producten.

Meer lezen over planten en bloemen? Bekijk ook onze andere artikelen, bijvoorbeeld Helianthus AnnuusOlea Europaea.

Deel dit bericht
Ander nieuws uit deze categorie
Orchidee groothandel

5 meest verkochte orchideeën en hun kenmerken

Elegant & populair. Dit zijn de twee beschrijvende woorden van een Orchidee. Lees hier welke soorten het meest verkocht worden bij Verbeek & Bol.
Aloë Vera plant

Aloë Vera Plant en 9 Veelgestelde vragen over de verzorging ervan

De Aloë Vera plant wordt beschouwd als gemakkelijk te verzorgen - maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Lees hier de veelgestelde vragen en laat jouw plant bloeien.
Amaryllis

Amaryllis Snijbloemen, Bollen & Planten

Het amaryllisseizoen staat op het punt van beginnen. Ontdek hier het assortiment!

Klant worden

Ben je op zoek naar hoogwaardige bloemen of planten om je assortiment mee te verrijken? Neem contact met ons op, We helpen je graag verder!